Phnom Penh - Kamboçya
Hem Malezya’da hem de Kamboçya’da ziyaret ettiğim Shabu & Shabu Restoranının konsepti gerçekten inanılmaz. Akla ilk gelen soru : “Bu insanlar gerçekten para kazanabiliyorlar mı?” oluyor.
2014 Yılında ilk Asya turuma başladığımda, Kuala Lumpur’da bir Alışveriş Merkezinde tanışmıştım Shabu & Shabu Restoranıyla. Daha kapıdan bakınca zaten çok etkileniyorsunuz. İçerde masaların arasından geçen ray sisteminin üzerindeki çorba malzemeleri, bir ilizyonla sizi içeri çekiyor. Fakat Malezya’daki sistem tamamiyle sınırsız servis vermiyordu. Girişte faturanızı ödüyorsunuz ve 2 saatlik süreniz oluyor. Bu süre içinde tüm yiyecekler ücretsiz fakat içecekier ücretli maaiesef.
Kamboçya’ya yerleştikten sonra işlerim gereği ara ara başkent Phnom Penh’e gidip gelmeye başiadığım dönemlerde biraz modern şehir özlemi ile alışveriş merkezlerini ziyaret etmeye başlamıştım. Hem Aeon-1 hem de Aeon-2 AVM’lerinde de Shabu & Shabu şubeleri olduğunu farkedince ilk fırsatta girdim tabi. Masa seçip oturmadan önce detayları sorduğumda hiç bir kural olmadığını anlattılar. Şaşkınlığımı gizleyerek hızlı adaımlarla güzel bir yer seçtim ve lezzet havuzuna bırektım kendimi hemen. Bu arada kişi başı ücretin 11.80 USD olduğunu da buraya not düşeyim. Süre ve yeme sınırı yok !
Shabu & Shabu Konsepti
Restoran içi oldukça ferah ve çok düzenli. Ana konsept aslında Asya usulü çorbalar. Ilk olarak tencere modelinize karar veriyorsunuz. Dilerseniz standart bir tencere ya da ortadan bölmeli olanı seçebilirsiniz. Bu karar sonrasında tencerenize göre 1 ya da 2 çeşit çorba suyu sipariş verebilirsiniz. Çorbalar için 4 seçeneğiniz var. Miso, Suki, TomYam ve Kemik suyu. Ben genellikle Kemik Suyu ile TomYam’ı 2 bölmeli tencerede tercih ediyorum. Böylece bir taraf et ürünleri, diğer taraf deniz ürünleri için uygun oluyor.
Çorbanızı kontrol edebileceğiniz bir mekanizma masanın hemen yan tarafında monte edılmış durumda. Dilediğiniz gibi sıcaklığı arttırıp, azaltabiliyor ya da kapatabiliyorsunuz. Tabi servis başlar başlamaz sizin için kaynama konumuna getiriyorlar.
Ilk olarak masaya iri kerevitler geliyor. 2 kişilik serviste 2 ya da 3 adet gelir ki bu boyutuna bağlı bir durum. Restoranda tek sınırlı ürün bu. Diğer her şey sınırsız. Oldukça lezzetliler ve özellikle de TomYum çorbasına çok yakışıyorlar.
Masanızın yanından geçen ray sisteminde tabaklar sürekli yenilenir. Herhangi bir ürünün kalmama ihtimalini aklınızdan bile geçirmeyin. Balık, domuz, dana etlerinin her çeşidi mevcut. Karides, kalamar ve kabuklu deniz ürünleri konusunda ne ararsanız var. Bunların yanı sıra asyada bulunan çorba malzemeleri, mantar çeşitleri, sebzeler, Çin mantıları, tofular, hamur işleri, noodle çeşiteleri, yumurta ve eminim kı unuttuğum onlarca malzeme de cabası.
Restoran Yiyecek Bölümleri
Şimdi cennetin bölümlerinde neler olduğuna bakalım biraz da. Restoranın bu konudaki düzeni gerçekten muhteşem. Tekrar hatırlatıyorum bu bölümlerin de tamamı sınırsız !
Sıcaklar bölümünde patates kızartması, tavuk kanat, surumi pane, bacon sarılı sosis, kavurma pilav (fried rice), Pane karides, kızarmış spring roll, noodle, kabuklu deniz ürünleri yemekleri, çıtır Çin mantısı, tavuk yemekleri gibi her gün değişen çeşitler bulmak mümkün.
Soğuklar kısmında benim favorim taze ve buzda servisi yapılan oysterlar. Avrupada tanesine yüksek bedeller ödeyeceğiniz bu deniz ürünü de burda sınırsız serviste. Yanında Kamboçya usulü yemek için gerekli tüm yancılar da salatalar – soslar bölümünde mevcut.
Bir diğer favori istasyonum tabi ki sushi büfesi. Salatalar – soslar bölümünde Japon usulü zencefil turşusu ve wasabiyi de istediğiniz kadar alablirsiniz.
Bu kadar yemeği yedikten sonra üstüne kapanış içim hem meyve hem de dondurma seçenekleri de ilgili istasyonlarda hazır tabi. Artık yer kaldıysa diyorum.
Hatırlarsanız yazımın başında Malezya’da içeceklerin ücretli olduğundan bahsetmiştim. Kamboçya’da böyle bir sorununuz olmayacak zira her türlü içeceği tüketebilirsiniz. İçecek bölümünde maalesef alkollü içecekler bulunmuyor.
Yanıt Ver